over Otofoto

De naam* OTOFOTO is gekozen omdat wij (Bruno en Maria) in de 80er jaren besloten om met een door ons omgebouwde streekbus door Europa te gaan trekken en onderweg aan de kost te komen als fotografen en vormgevers.
 

De bus werd omgebouwd tot een zwart/wit comfortabel woonhuis en een modern fotolaboratorium.

Onze eigen (z-w) foto's maakten we op stranden, campings, enz.
We voorzagen de foto's van een plaatsnaam of een naam van de camping zodat ze ook gebruikt konden worden als aansichtkaart. Ook drukten we soms een tekstballon mee.

We hebben vooral in Spanje en Zuid Frankrijk gewerkt.

Naast onze eigen foto's verkochten we ook foto's en posters van bekende, vooral Nederlandse, fotografen zoals Erwin Olaf, Paul Huf en Hans van Maanen. Deze werden uitgegeven door Art Unlimited uit Amsterdam.

Ons leven in 5 platen.
Een programma van Frits Spits uit 2002

* de naam otofoto

Wij kozen in 1988 voor de naam OTOFOTO omdat we een herkenbare naam wilden.
De zwart/wit bus werd zo duidelijk gelinkt met zwart/wit fotografie wat wij met en in de bus maakten.

In 2013 wilde Kees van Kooten dat Nederland de naam otofoto zou gaan gebruiken voor selfies, is niet gelukt maar op deze manier maakte hij ons bedrijf even heel beroemd en werd onze site heel veel bezocht.
We danken hem alsnog hiervoor!

Na een aantal jaren verkochten wij de bus en woonden in Zuid Frankrijk en België, daarna gingen we wonen in het dorp Blija/Blije in het Noorden van Friesland.

We startten hier een eigen bedrijf en gingen ons bezighouden met het vormgeven van presentatie, websites, reclame- fotografie en plaatselijke TV (kabelkranten enz.). We maakten advertenties en foto's voor veel bedrijven door heel Nederland.